Rautatien aika
– Pamfletti Suomen rautatiepolitiikasta

Ladattavissa PDF-muodossa (4,1 Mt).
Painettu kirja (koko A5) tilattavissa sähköpostilla osoitteesta raideryhma (ät) raideryhma.fi
tai kysy kirjakaupasta!

Suomessa ei ole tarpeettomia ratoja. On vain ratoja, joiden mahdollisuuksia ei haluta käyttää. Niiden varsilla olevat kunnat ja yritykset eivät saa radoista täyttä hyötyä, kun tavara- ja henkilöliikenteen kehitystä tehdään vain pääradoilla. Rautatiepolitiikan keskittyminen vain yhden monopoliyhtiön tarpeiden ympärille tulee kalliiksi myös pääkaupunkiseudun veronmaksajille.

Rautatieliikenteellä olisi Suomessa selvästi nykyistä suuremmat mahdollisuudet, jos ne haluttaisiin käyttää. Tavara kulkisi turvallisemmin kiskoilla, ja junalla voitaisiin hoitaa kannattavaa paikallisliikennettä, kuten muualla Euroopassa tehdään. Mutta Suomi on jälkijunassa.

Rautatien aika on terävä faktapaketti aiheesta, josta päättäjillä on liian vähän oikeaa tietoa. Samalla teos on tiukka puheenvuoro vanhoihin asenteisiin jämähtäneeseen rautatiekeskusteluun.

Raideryhmän kirja on vastustamattoman hyvin perusteltu pamfletti Suomen rautatiepolitiikasta, jota ei edes ole.

• 176 sivua
• Nelivärinen, runsaasti kuvitettu
• Hinta 15 € (postikuluineen)

Otteita kirjasta

"Suomen 1960-luvun henkistä ilmapiiriä leimasi teknologista kehitystä ihannoiva ajatusmalli. Siinä paikallinen raideliikenne nähtiin jos ei kokonaan väistyvänä niin ainakin marginalisoituvana välttämättömyyshyödykkeenä."
Luvusta "Oliko paikallisliikenteen taantuminen välttämätöntä"

"Pendolino ongelmineen on omiaan sen liikennepoliittisen linjauksen symboliksi, jossa pääradat tai runkoverkko nähdään koko rataverkkoa tärkeämpänä."
Luvusta "Pendolinoon ei voi luottaa"

"Liikenneministeriön ja VR Osakeyhtiön harjoittamasta yhteispelistä on siirryttävä järjestykseen, joka kohtelee matkustajia ja asianomaisia kuntia muuten kuin hallintoalamaisina."
Luvusta "Elävätkö poliitikkomme tsaarin ajassa?"

ISBN 978-952-92-1777-9


Sivu on tehty 22.2.2007 / aa , päivitys 17.4.2013 / aa